δυάς αε - Υπηρεσίες Υποστήριξης Επιχ/σεων Τροφίμων

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΝΟΜΕΣ

Χυλοπιτάκι με κιμά στο φούρνο

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ Χυλοπιτάκι ''γεννήματα φύσης'' .
  • 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο ή Ανάμικτο με χοιρινό
  • Ντομάτα (φρέσκια προαιρετικά)
  • Μανιτάρια φρέσκα ( προαιρετικά)
  • Πράσινη πιπεριά κομμένη σε ψιλές ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Μισή σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • Μαιντανός
  • Φρεσκο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Γραβιέρα ή Κεφαλοτύρι ή Παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει μαζί με το σκόρδο σε αντικολλητικό σκεύος.
 

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και αχνίζουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί προσθέτοντας και την ντομάτα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά προσθέτοντας το μαϊντανό και τη ρίγανη.
Μετά βάζουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε για 30' στους 180. Σερβίρεται ζεστό.

Λίγο πριν κλείσουμε τον φούρνο κόβουμε σε λεπτά κομμάτια (φλοίδες) το τυρί της αρεσκείας μας (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα) και απλώνουμε ομοιόμορφα καλύπτοντας το φαγητό.

Το αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει ή ακόμα και να "αρπάξει" λιγάκι το τυρί.

δύναμη στις πωλήσεις  υπεροχή στις διανομές  αφοσίωση στην ποιότητα  ςιγουριά στις συνεργασίες