Τραχανάς γλυκός σούπα με ντομάτα και φέτα (από τον Η. Μαμαλάκη)

Εμφανίσεις: 1565



Υλικά (για 5-6 μερίδες)

 

Εκτέλεση:

Βάζετε το ζωμό λαχανικών σε μια μεγάλη κατσαρόλα και όσο είναι ακόμα κρύος ρίχνετε μέσα τον τραχανά. 

Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να έρθει σε βρασμό. 

Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. 

Βράζετε υπομονετικά το μίγμα μέχρι να φουσκώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα με ανοικτό το καπάκι.

Αλατίζετε ελαφρά και όσο βράζει η σούπα ετοιμάζετε τα κρουτόν. 

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να χλιαρέψουν. 

Μόλις ο τραχανάς χυλώσει καλά ρίχνετε μέσα τη θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύετε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα και ρίχνετε από πάνω μπόλικα τηγανισμένα ψωμάκια.