Τραχανάς γλυκός σούπα με ντομάτα και φέτα (από τον Η. Μαμαλάκη)
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Εμφανίσεις: 4167

Υλικά (για 5-6 μερίδες)
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών.
- 1 νεροπότηρο γλυκό τραχανά ''γεννήματα φύσης'' .
- 1 κουτ. σούπας πελτέ.
- 1 νεροπότηρο φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη.
- 150 gr τυρί φέτα κομμένο σε κυβάκια.
- 6 φέτες χωριάτικο ψωμί κατά προτίμηση μπαγιάτικο κομμένο σε κύβους.
- 6 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο.
- Αλάτι.
Εκτέλεση:
Βάζετε το ζωμό λαχανικών σε μια μεγάλη κατσαρόλα και όσο είναι ακόμα κρύος ρίχνετε μέσα τον τραχανά.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να έρθει σε βρασμό.
Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ.
Βράζετε υπομονετικά το μίγμα μέχρι να φουσκώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα με ανοικτό το καπάκι.
Αλατίζετε ελαφρά και όσο βράζει η σούπα ετοιμάζετε τα κρουτόν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να χλιαρέψουν.
Μόλις ο τραχανάς χυλώσει καλά ρίχνετε μέσα τη θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύετε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα και ρίχνετε από πάνω μπόλικα τηγανισμένα ψωμάκια.