Χυλοπιτάκι με κιμά στο φούρνο

Εμφανίσεις: 4780

Υλικά (για 4 μερίδες):

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει μαζί με το σκόρδο σε αντικολλητικό σκεύος.
 

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και αχνίζουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί προσθέτοντας και την ντομάτα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά προσθέτοντας το μαϊντανό και τη ρίγανη.
Μετά βάζουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε για 30' στους 180. Σερβίρεται ζεστό.

Λίγο πριν κλείσουμε τον φούρνο κόβουμε σε λεπτά κομμάτια (φλοίδες) το τυρί της αρεσκείας μας (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα) και απλώνουμε ομοιόμορφα καλύπτοντας το φαγητό.

Το αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει ή ακόμα και να "αρπάξει" λιγάκι το τυρί.